YuMi-robot maakt 24-uurstesten realiteit voor de geldautomatenindustrie

Het duurt ongeveer dertig seconden voor een persoon om geld op te nemen bij een geldautomaat (ATM). Deze geldautomaten bevinden zich ‘om de hoek’ in elke stad van de wereld en hebben het bankieren eenvoudig en intuïtief gemaakt.

Om deze financiële transacties veilig en beveiligd te maken, ontvangt een geldautomaat minstens om de zes maanden nieuwe softwareversies of patches, maar voordat nieuwe geldautomaatsoftware wordt vrijgegeven, moet het grondig worden getest om er zeker van te zijn dat het voldoet aan strikte globale en lokale specificaties voor betrouwbaarheid, bruikbaarheid en veiligheid.

De Zwitserse aanbieder van betaalsoftware Abrantix AG heeft een ABB YuMi-robot van ABB de opdracht gegeven om het testen van de geldautomaten van Diebold Nixdorf te automatiseren. De Abrantix Test Environment software instrueert de YuMi-robot om gemeenschappelijke ATM-bewerkingen uit te testen, zoals het plaatsen van kaarten, het invoeren van PIN-codes en het opnemen en plaatsen van geld, net als een mens.

Het testen is zo uitgebreid dat YuMi geprogrammeerd is om bewust menselijke fouten te maken, zoals het invoegen van geld gebonden met een paperclip, om er zeker van te zijn dat de software met een reeks van problemen om kan gaan.

Het prototype YuMi met twee armen, ontwikkeld op het wereldwijde hoofdkantoor van Abrantix in Zwitserland, is een game-changer voor ATM-softwaretesters. Het YuMi-systeem vervangt de traditionele handmatige testomgeving, die niet alleen testers nodig had om honderden uren voor een geldautomaat te spenderen, maar die ook het risico van menselijke fouten met zich meebracht.

De automatisering heeft de snelheid van het softwareontwikkelingsproces verhoogd. Overdag maken ontwikkelaars nieuwe ATM-softwarefuncties die 's nachts automatisch worden getest door de YuMi-robot. De volgende dag wordt de feedback gecontroleerd, waardoor testers meer tijd hebben om zinvollere taken uit te voeren.

"Vroeger konden de testcycli knelpunten en zelfs risico's in het kritieke pad van een release worden. Met de nieuwe YuMi-gebaseerde oplossing is dit veel meer onder controle en kunnen medewerkers zich nu richten op het verbeteren van testgevallen en procedures of zelfs het ontwikkelen van nieuwe softwarefuncties, terwijl YuMi de geldautomaten test", zegt Abrantix CEO Daniel Eckstein.