Materiaalstroom perfect in miniatuur nagebouwd

Het logistieke centrum van WENKO in Baal, bij Düsseldorf, Duitsland, werd in 2017 grondig gemoderniseerd door systeemintegrator REMA TEC. Bijna het complete programma oplossingen van Interroll werd gebruikt voor de uitbreiding. Voor opleidingsdoeleinden en om de totaaloplossing beter te illustreren, werd voor de Interroll Academy in Baal een indrukwekkend model gemaakt dat volledig uit LEGO stenen is opgebouwd.

Klaus Blumenschein was projectleider bij Interroll ten tijde van de levering van de materiaalstroomoplossingen voor het ´echte´ WENKO distributiecentrum en leidde ook het project voor de opbouw van het replicamodel. "We hebben daarvoor de optimale schaal van 1:40 gebruikt, zodat we de Interroll oplossingen met LEGO ook optimaal konden presenteren. Miniatuur opslagsystemen voor pallets, en dozenafhandeling, bandtransporteurs, sorters met bestemmingen en conveyorbochten zijn nagebouwd", legt hij uit. "Op deze manier kunnen we het model gebruiken om alle materiaalstroomprocessen te illustreren.

lego2

Het LEGO model neemt een ruimte van 200 x 150 x 55 centimeter in beslag en heeft verlichting in alle pickingkanalen en boven de sorteerlijnen. De voltooiing van het project duurde meer dan een half jaar en het opbouwen duurde zeven weken. Pascal Lenhard van het Berlijnse Brickmonster was betrokken bij het project en had al eerder  succes met objecten als Berlin Airport, reuzenrad de Prater in Wenen en andere ambitieuze LEGO modellen. De klant, de ´Interroll Academy´, en alle andere betrokkenen bij het ´echte’ project zijn blij met het resultaat. Het model komt exact overeen met het werkelijke WENKO project, maar heeft het typische LEGO karakter behouden. Bij nadere beschouwing van de replica blijkt veel aandacht te zijn besteed aan details, waaronder verrassende en onderhoudende details, zoals een LEGO piraat of de koningin.