Hoe maak je een robot intelligent? (video)

team-delft-amazon-picking-challenge

De TU Delft heeft enige tijd geleden de Amazon Picking Challenge gewonnen. In deze wedstrijd heeft de universiteit een robot ontwikkeld die in staat is zelfstandig voorwerpen te herkennen, en deze voor verzending te verpakken. In een minicollege van BNR legt Martijn Wisse, professor Bio-robotics aan de TU Delft, uit hoe de TU Delft hierin is geslaagd.

De webwinkel Amazon verkoop tienduizenden verschillende soorten producten. Al deze producten moeten worden verpakt in de juiste verpakking om deze te kunnen versturen naar klanten. Dit was lange tijd handwerk, aangezien robots niet intelligent genoeg waren om verschillende producten te onderscheiden en deze geautomatiseerd in de juiste verpakking te stoppen.

De Amazon Picking Challenge heeft teams uitgedaagd dit proces te automatiseren met behulp van een robot. De TU Delft was één van de deelnemers en wist met zijn creatie de Amazon Picking Challenge te winnen. In een minicollege legt Martijn Wisse uit hoe zij deze uitdaging te lijf zijn gegaan. De minicollege is hier te bekijken.