Nieuws

Nieuwe TSN-compatibele servo-aandrijving Mitsubishi

Nieuwe TSN-compatibele servo-aandrijving Mitsubishi

De nieuwe TSN compatibele servo-aandrijvingen van de MELSERVO MR-J5-serie van Mitsubishi Electric voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van precisie, dynamiek en meerassige synchronisatie. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor toepassingen in de levensmiddelen- en drankenindustrie, life sciences en print- en papierindustrie.

ABB benoemt Jörg Theis als directeur B&R

ABB benoemt Jörg Theis als directeur B&R

ABB heeft Jörg Theis benoemd tot directeur van de divisie Machine Automation (B&R) van ABB met ingang van 1 april. Hij volgt Clemens Sager op, die de divisie sinds dit jaar ad interim leidde.

IFS neemt Axios Systems over

IFS neemt Axios Systems over

IFS neemt Axios Systems PLC, een wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde Enterprise Service Management (ESM)-software, over. Erkend als leider in IT Service Management (ITSM) en IT Operations Management (ITOM) heeft Axios Systems een goede naam opgebouwd met hun omnichannel Service Management-oplossing, waar veel van internationale merken op vertrouwen,...

AutoStore draait recordjaar in Europa

AutoStore draait recordjaar in Europa

Element Logic, de eerste AutoStore-distributeur van de wereld, heeft zijn omzet het afgelopen jaar zien stijgen met veertig procent. Door de enorme impuls in online winkelen, leggen bedrijven meer focus op de efficiëntie van processen, zoals opslag en orderpicking. Ook de uitbreiding naar nieuwe markten verstevigde de groei.

Allinq bouwt portals met Mendix low-code platform

Allinq bouwt portals met Mendix low-code platform

Allinq heeft het Mendix low-code platform geselecteerd om haar strategische doelen te realiseren: customer first en waste to zero. Allinq is één van de grootste Nederlandse specialisten in het beheer en onderhoud van telecominfrastructuur. Het bedrijf gebruikt het low-code platform van Mendix om verschillende portals te creëren om bedrijfskritische...

WAGO lanceert doorvoerconnector met bedieningshendel

WAGO lanceert doorvoerconnector met bedieningshendel

WAGO presenteert de doorvoerconnector van de serie 221 met bedieningshendel voor aansluiting in doorgaande richting. Een doordachte en geavanceerde aansluiting voor alle soorten geleiders van 0,2 tot 4 mm². "Ongekend eenvoudig, veilig én snel.", aldus WAGO.

Ziekenhuisbedden reinigen met robots

Ziekenhuisbedden reinigen met robots

Weber Hospital Systems heeft een techniek ontwikkeld om ziekenhuisbedden te reinigen met robots. In 2014 heeft Weber een eenmalig project gedaan in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar werden de bedden toen handmatig gereinigd. Dit is duur, er is vaak een tekort aan mensen en het resultaat is nooit 100 procent. Echter, de automatisering loopt...

Leica Geosystems ontwikkelt 3D scanoplossing met Spot-robot

Leica Geosystems ontwikkelt 3D scanoplossing met Spot-robot

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon en marktleider in 3D-scantechnologie, heeft een mobiele oplossing voor reality capture ontwikkeld. Door de Leica RTC360 3D-laserscanner op een Spot-robot van Boston Dynamics te monteren ontstaat een flexibele oplossing, die de inzet van menselijke operators kan verminderen.

Industrie slaat weg in naar breed gedragen herstel

Industrie slaat weg in naar breed gedragen herstel

De industrie is de weg naar een breed gedragen herstel ingeslagen, blijkt uit de Sectorprognoses Industrie 2021/2022 van ABN Amro Terwijl in 2020 sprake was van een krimp (-5 procent), kwam het herstel in het vierde kwartaal van 2020 alweer op gang en ligt de bezettingsgraad nu op 80 procent. Zowel voor 2021 als 2022 staan vrijwel alle seinen staan...

Laserlassen verlaagt stroomverbruik en uitstoot

Laserlassen verlaagt stroomverbruik en uitstoot

"Dankzij de hoge voortloopsnelheid verbruik je met laserlassen veel minder stroom. Ook stoot je minder schadelijke gassen uit, omdat je geen materiaal toevoegt", aldus Karel van Vlastuin, directeur van lasrobotspecialist RobWelding. Mede vanwege deze duurzame voordelen stapte plaatbewerkingsspecialist Dumaco van MIG/MAG-lassen over op laserlassen.

Vision + Robotics nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Vision + robotics iedere donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Aanmelden
Vision + Robotics 2020 editie 4

V+R #4 2020 homepage

De hele Nederlandse bestaande woningvoorraad energieneutraal in 2050. Wil die overheidsambitie werkelijkheid worden, dan betekent dat ‘meters maken’. Of vierkante meters, zoals bij Rc Panels in Lemelerveld. Vierkante meters kant-en-klare isolerende, traditioneel ogende gevels welteverstaan, die de isolatiewaarde van een bestaande buitengevel fors verbeteren. Maar behalve het uiterlijk zijn zowel product als productieproces verre van traditioneel.

Download de PDF

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef
Evenementen

VISION 2020 GAAT NIET DOOR!

11 juli 2020

Lees meer

Hannover Messe Digital Days

11 juli 2020

Lees meer

Vision 2021

12 oktober 2020

Lees meer