Stokvis versterkt positie in eierindustrie met overname Fiduco Automatic

Robot Fiduco

Per 1 juli heeft Stokvis Group, de moedermaatschappij van Elsto Services, Fiduco Automatic BV overgenomen. De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze merknaam op de markt worden gebracht. Fiduco is sinds 2007 een gerenommeerde leverancier van robotiseringsoplossingen in de pluimveesector. 

Met deze overname versterkt Elsto Services haar positie op het gebied van robotisering en automatisering in de voedingsmiddelenindustrie, waaronder de (inter-)nationale pluimveesector. Elsto Services leverde al jaren de complementaire zaken als lift- en transportsystemen rondom de robotcel. In de nieuwe opzet gaat Elsto Services zich richten op het ontwerpen, bouwen en leveren van de complete automatisering- en robotiseringsoplossing (lees: robot-, lift- en transportsystemen).

De al jaren intensieve samenwerking met Triplelima, die de Fiduco-oplossingen internationaal verkoopt, wordt met deze overname verder versterkt. Met gebundelde krachten bewerken deze bedrijven al jaren de pluimveemarkt en zijn er in totaal zo’n 110 robots wereldwijd geïnstalleerd. De toenemende vraag naar deze robotisering- en automatiseringsoplossingen is gevolg van  schaalvergroting in de pluimveesector en de toenemende trend naar het gebruik van kunststof verpakkingen. Deze steeds door Elsto Services volledig op maat gemaakte oplossingen garanderen een snellere en hogere ROI, vanwege sterk verminderde personeelskosten en fors minder energieverbruik.

Groente, fruit en diervoeder

Door slimme engineerings-oplossingen wordt ook optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Elsto Services zet met deze nieuwe activiteiten naast de pluimvee-industrie, ook in op andere markten in de agriwereld, te weten de groente- en fruitsector en de diervoederindustrie. Alexander Stokvis, directeur binnen de Stokvis Group: “Met deze overname wordt opnieuw een specialisatie aan het reeds omvangrijke pakket voor bovengenoemde markten toegevoegd.”

System integrator

Elsto Services is als system integrator onder meer gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en leveren van complete robotiserings- en automatiseringsoplossingen voor de agriwereld, met een sterke focus in de pluimveesector.