Siemens koopt TimeSeries voor snellere acceptatie low-code

Mendix accelerators

Siemens Digital Industries Software heeft een overeenkomst getekend voor de overname van TimeSeries, een toonaangevende Independent Software Vendor (ISV) en Mendix-partner. TimeSeries heeft een ruime expertise in de ontwikkeling van verticale apps die zijn gebouwd op het Mendix low-code platform. Dit helpt Siemens om de digitale transformatie te versnellen door de acceptatie van low-code te vergroten en nieuwe apps aan te bieden, onder meer voor slimme opslag, voorspellend onderhoud, energiebeheer en inspecties op afstand.

"De toevoeging van TimeSeries aan Siemens zal onze klanten en partners helpen om nog sneller waarde te creëren met low-code", zegt Derek Roos, CEO en mede-oprichter van Mendix. "We bieden bedrijven geavanceerde digitale mogelijkheden om hen te helpen hun manier van zakendoen te verbeteren. Het TimeSeries-team brengt diepgaande expertise in het ontwikkelen van SaaS-oplossingen voor een reeks verticale markten, en ik ben verheugd hen te verwelkomen bij Siemens."

Op maat gemaakte industrie-apps

TimeSeries zal de mogelijkheden uitbreiden die ondernemingen en ISV's kunnen helpen hun digitaliseringsinspanningen te versnellen met behulp van het Mendix-platform. Door middel van op maat gemaakte industrie-apps en best practices, sjablonen en herbruikbare componenten die gebruikmaken van geavanceerde technologie - waaronder AI, intelligente procesautomatisering, multi-ervaring, ultramodern UI-ontwerp en multi-cloud - zal Siemens in staat zijn om betere ervaringen leveren aan klanten, medewerkers en leveranciers.

"Sinds onze overname van Mendix in 2018, zien we hoe dit krachtige low-code platform een ​​gamechanger is voor bedrijven in elke branche", zegt Tony Hemmelgarn, President en CEO van Siemens Digital Industries Software. "De toevoeging van TimeSeries aan Siemens stelt ons in staat om de ontwikkeling van nieuwe apps aanzienlijk uit te breiden, de acceptatie van ons low code-platform te vergroten en het Xcelerator-ecosysteem te laten groeien."

Digitale transformatie

Sinds 2012 ontwikkelt TimeSeries, een bedrijf van Nederlandse origine, branchespecifieke toepassingen voor onder meer de productie, gezondheidszorg en biowetenschappen, energie en het bankwezen en financiële dienstverlening. Hun configureerbare app-sjablonen bevatten best practices uit de branche en lossen herhaalbare problemen op, en kunnen snel en eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van individuele ondernemingen. Deze apps, gecombineerd met Siemens 'industriële expertise en go-to-market bereik, kunnen klanten in het volledige spectrum van industrieën in staat stellen om de kracht van low-code en het Mendix-platform nog sneller te benutten.

“Vanaf het begin heeft TimeSeries zich gericht op het oplossen van de uitdagingen van onze klanten door de beste mensen en de nieuwste technologie samen te brengen. Als onderdeel van Siemens kunnen we de kracht van vooraf gebouwde en aanpasbare low-code-oplossingen naar meer industrieën brengen”, aldus Erik Gouka, CEO van TimeSeries. "Deelnemen aan Siemens Digital Industries Software ontsluit enorme nieuwe kansen voor ons. We kijken ernaar uit om nog meer bedrijven te helpen digitaal te transformeren."

Xcelerator portfolio

Het Mendix low-code-platform vormt de cloudbasis voor Siemens Xcelerator-portfolio van geïntegreerde software en services. Siemens Digital Industries Software stimuleert de transformatie om een ​​digitale onderneming mogelijk te maken waar engineering, productie en elektronica-ontwerp elkaar ontmoeten. Het Xcelerator-portfolio helpt bedrijven van elke omvang bij het creëren en gebruiken van digitale tweelingen die organisaties nieuwe inzichten, kansen en automatiseringsniveaus bieden om innovatie te stimuleren.