Meet acceleratie en rotatiesnelheid in hoge precisie

BC031

Nieuw in de S-DIAS portfolio is de zeer nauwkeurige BC 031 gyroscoop sensor module. De module biedt rotatiesnelheden en lineaire acceleratie informatie van drie afzonderlijke assen, waarbij de positie en helling op elk moment exact kunnen worden bepaald. 

De compacte oplossing is gebaseerd op een MEMS-sensor en garandeert een uiterst nauwkeurige rotatiesnelheid. De resolutie voor de versnelling is 0,061 mg/LSB. Voor de rotatiesnelheid is het 4,375 mgps/LSB. Zelfs in heftige industriële omgevingen - met harde schokken en trillingen - levert de robuuste module betrouwbare meetresultaten. Voor het filteren van raw data heeft de sensor module met hoge resolutie een microcontroller. De BC031 is verder voorzien van een Ethernet en RS485 interface voor het inlezen van data bijvoorbeeld via lasersensoren Sick zijn. 

De BC 031 wordt gebruikt in toepassingen waar nauwkeurige meting van acceleratie of rotatie beweging vereist is. De sensor module is daarom vooral geschikt voor geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV), logistiek, hefplateaus, industriële robots en vele andere toepassingsgebieden.