Hand- en robotgemonteerde 3D-scanners voor kwaliteitscontrole en productontwikkeling

Creaform

Creaform speelt met zijn draagbare en geautomatiseerde meetoplossingen in op de behoeften in 3D-scanning, reverse engineering, kwaliteitscontrole, niet-destructief onderzoek, productontwikkeling en digitale simulatie (FEA/CFD). De technologieën van Creaform worden gebruikt in vele industrieën, waaronder de automobielindustrie, de luchtvaart, consumentenproducten, de zware industrie, de gezondheidszorg, de productie, de olie- en gasindustrie, de productie van energie, evenals in onderzoek en onderwijs. 

De HandySCAN BLACK en Go!SCAN SPARK draagbare 3D-scanners zijn ideaal voor kwaliteitscontrole en productontwikkeling. Ze meten overal in enkele seconden alle soorten onderdelen, ongeacht de grootte, het materiaal en de complexiteit. Met de Go!SCAN SPARK is het zelfs mogelijk om in kleur te scannen. Deze scanner is de ideale oplossing voor productontwikkeling en reverse-engineeringstaken, terwijl de HandySCAN BLACK het juiste scansysteem is voor alle soorten opdrachten tijdens het levenscyclusbeheerproces van het product (PLM), van productontwikkeling tot productie, kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole. 

De MetraSCAN 3D is een flexibele draagbare 3D-meetoplossing die is ontworpen voor gebruik in de fabriek. Dit systeem maakt reverse-engineering en dimensionale inspectie van productiegereedschappen, kalibers, assemblages, subassemblages en eindproducten van 1 tot 3,5 m mogelijk en is ongevoelig voor omgevingsinstabiliteit. Met zijn uitschuifbaar meetvolume, snelheid, nauwkeurigheid op de werkvloer en indrukwekkende mogelijkheden op uitdagende materialen, vertegenwoordigt de MetraSCAN 3D de meest complete metrologie-grade 3D-scanner op de markt. 

De Creaform CUBE-R is een nauwkeurige turnkey 3D scanning CMM. Deze oplossing bestaat uit een MetraSCAN 3D-R - een krachtige robotgemonteerde optische 3D-scanner - en een behuizing kan worden geïnstalleerd in het productieproces, direct bij de productielijn. De interface is eenvoudig te gebruiken, waardoor de automatische inspecties worden gemaximaliseerd en de interactie met de operator wordt geminimaliseerd. Het ontwerp is robuust, aangepast aan industriële omgevingen en geoptimaliseerd voor inspecties op de productievloer. Door een machine als de CUBE-R te vergelijken met een traditionele machine die gemaakt is van een CMM en een schakelende taster, wordt duidelijk dat de eerste een verhoging van de productiviteit mogelijk maakt zonder verlies van nauwkeurigheid en volumetrische precisie. Kwaliteitsmanagers, die geen experts zijn in robotica, kunnen met een kant-en-klare oplossing de repetitieve taken optimaliseren, waarvoor de menselijke bijdrage geen toegevoegde waarde biedt.