Fanuc produceert 750.000ste industriële robot

Robots Fanuc

FANUC Corporation, één van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van automatiseringstechnologie, heeft onlangs zijn 750.000ste industriële robot geproduceerd, meer dan elke andere fabrikant in dit segment. Op dit moment produceert FANUC 8.000 industriële robots per maand in zijn fabrieken in Japan. Er is zelfs  capaciteit beschikbaar om er maandelijks tot 11.000 stuks te produceren.

Het bedrijf staat bekend om zijn sterk geautomatiseerde productiefaciliteiten, waar duizenden robots betrouwbaarheid, beweeglijkheid en snelheid demonstreren bij de bouw van FANUC producten, waaronder robots, besturingen en bewerkingsmachines. Het bedrijf levert zijn 750.000ste robot aan een Europese klant.

Autofabrikanten

De grootste klantengroep van FANUC zijn autofabrikanten en hun toeleveranciers, hoewel ook fabrikanten uit andere industrieën - zoals elektronica, voeding, farmaceutica, medische en logistieke industrie - steeds meer industriële robots gaan gebruiken. Hoewel de coronapandemie aanvankelijk leidde tot een daling van het aantal robotorders, ervaart FANUC de laatste tijd een sterke opleving van de verkoop, vooral vanuit Azië en de VS.

"In Europa is het herstel goed ingezet", zegt Shinichi Tanzawa, President & CEO van FANUC Europe Corporation. "Hoewel FANUC's totale orderportefeuille voor robots in Europa slechts licht is gestegen gedurende het afgelopen boekjaar, zijn de verkopen van de afgelopen maanden historisch hoog."

Nieuwe investeringen

FANUC heeft ambitieuze plannen in Europa, waar het bedrijf gestaag haar verkoop- en servicenetwerk uitbreidt. Alleen al in de afgelopen vier jaar heeft FANUC meer dan €120 miljoen geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten in Europa. Om de groeiplannen verder te ondersteunen, zal de onderneming de komende drie jaar nog eens €100 miljoen investeren.

Tanzawa: "We zijn ervan overtuigd dat de trend naar robotisering verder zal groeien en dat de FANUC robots de klanten zullen helpen om hun productiefaciliteiten te automatiseren en kosten te besparen zoals wij dat in onze eigen fabrieken ook doen. We zullen al het nodige doen om onze klanten in deze inspanningen te ondersteunen."

Marktleider in fabrieksautomatisering

FANUC Corporation is één van de marktleiders op het gebied van fabrieksautomatisering voor CNC besturingssystemen, robots en productiemachines (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT en ROBONANO). Sinds 1956 is FANUC de pionier in de ontwikkeling van numeriek gestuurde machines in de automatiseringsindustrie.