Destaco lanceert Model 84A40-1/84A50-1 Power Clamps

Destaco

Destaco introduceert Model 84A40-1/84A50-1 Power Clamps. Ondanks het zeer compacte dubbelearmige ontwerp, produceren deze pneumatisch aangedreven klemmen een hoge kracht- en tolerantiecompensatie voor het stevig bij elkaar houden van plaatwerk tijdens diverse kritische assemblagetoepassingen, zoals lassen. 

De individueel instelbare openingshoeken van de armen en de tolerantiecompensatie zorgen voor maximale flexibiliteit, waardoor klanten de installatie-inspanningen en omsteltijden tot een minimum kunnen beperken, wat uiteindelijk leidt tot lagere kosten. 

De standaard openingshoek van de klem is 90 graden, maar de openingshoek van beide armen is onafhankelijk van elkaar instelbaar. Deze veelzijdigheid maakt een plaatsbesparende installatie mogelijk en maakt de klemmen zeer flexibel in het gebruik. 

Er zijn drie verschillende sets van armen beschikbaar voor het kleinere model 84A40-1 en vier voor de 84A50-1. Net als bij de bekende Destaco 82M-3E en TCC-2E Power Clamp series hebben de nieuwe dubbelarmige klemmen een tweedelige detectie en zijn ze verkrijgbaar in drie verschillende sensorvarianten, zoals PNP en NPN. 

Het gesloten ontwerp van de klemmen betekent ook dat ze zijn afgedicht tegen externe vervuiling en kunnen worden gebruikt in zware bedrijfsomgevingen. Levensduursmering maakt de klemmen praktisch onderhoudsvrij.