Betere bescherming en beheer data in multi-cloud omgeving

Thales_cloud

Thales lanceert nieuwe oplossingen voor het beschermen van data in Google Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services. Het versterkt daarmee zijn positie als betrouwbare leverancier van oplossingen voor de beveiliging van data in multi-cloudomgevingen.

Elke cloud provider biedt weer andere mechanismen voor het beschermen en beheren van data. Dit stelt organisaties met multi-cloudomgevingen voor complexe opgaven. De nieuwe oplossingen van Thales voor het beveiligen van data in de cloud bieden organisaties grip op hun encryptiesleutels, het toegangsbeheer en de authenticatie binnen hybride en multi-cloudomgevingen.

In een tijd waarin steeds meer organisaties een beroep doen op de voordelen van multi-cloudomgevingen maakt Thales het eenvoudiger voor hen om zich te beschermen tegen reputatierisico’s en boetes van toezichthouders als gevolg van een datalekken. Met de nieuwe oplossingen kunnen zij profiteren van verbeterde mogelijkheden voor het vinden, beschermen en beheren van gevoelige informatie binnen multi-cloudomgevingen, met onder meer de volgende mogelijkheden.

Gevoelige informatie vinden

Thales Data Discovery and Classification automatiseert de discovery, classificatie en bescherming van data in de cloud. De oplossing biedt beleidsregels voor het geautomatiseerd in kaart brengen van gevoelige data en het beschermen daarvan met encryptie of tokenisation. Deze mogelijkheden worden nu aangevuld met functionaliteit voor de discovery en classificatie van data in Amazon Web Services S3-buckets en storage-omgevingen in Azure Blob.

Bescherming in de cloud

Met het oog op de complexiteit rond de locaties waarin data ligt opgeslagen en het waarborgen van de datasoevereiniteit in een multi-cloudomgeving is er effectieve encryptie en tokenisation nodig. Specifieke nieuwe mogelijkheden voor databescherming in de cloud zijn onder meer:

  • CipherTrust Transparent Encryption biedt geavanceerde encryptie en toegangsmechanismen voor het beschermen van data in de Amazon Web Services Simple Storage Service (S3)
  • Encryptie van Kubernetes-secrets en ondertekeningssleutels voor Google Anthos Service Mesh

Toegangsbeheer applicaties en gevoelige data 

Het gebruik van encryptie is eveneens in een stroomversnelling gekomen. Als gevolg hiervan moeten organisaties veel meer encryptiesleutels beheren voor zowel traditionele data stores als multi-cloudomgevingen. Thales biedt nieuwe mogelijkheden die hen grip bieden op de toegang tot data en het eigendom van hun encryptiesleutels.

  • CipherTrust Cloud Key Manager van Thales biedt nu ook ondersteuning voor de External Key Manager (EKM) van Google Cloud. Daarmee bouwt het voort op de bestaande CipherTrust Key Broker for Google Cloud EKM, een onderdeel van het cloudplatform Thales Data Protection on Demand.

Beveiliging bij aanmelding

Misbruik van aanmeldingsgegevens en identiteiten behoort tot de belangrijkste oorzaken van datalekken.

  • SafeNet Trusted Access biedt kant-en-klare integratie met Google Workspace, Azure en AWS voor het toepassen van relevante mechanismen voor authenticatie en toegangsbeheer op zowel reguliere gebruikers als gebruikers met speciale toegangsrechten.
  • SafeNet Trusted Access biedt nieuwe authenticatiemogelijkheden en machtigingen voor API’s en applicaties die geen gebruikmaken van branchestandaard protocollen als SAML en OIDC.

Thales en Google Cloud

Thales en Google Cloud hebben hun krachten gebundeld om bedrijven te helpen met het verplaatsen van gevoelige data tussen publieke clouds, hybride omgevingen en private IT-infrastructuren. Bekijk voor meer informatie deze video met Sunil Potti, vice president en directeur bij Google Cloud Security.