Automatica uitgesteld tot december 2020

Automatica 2012 3_327

Door de toenemende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus en op basis van de aanbevelingen van de Duitse Bondsregering en de Beierse deelstaatregering voelt de Messe München zich genoodzaakt om de Automatica 2020 uit te stellen. Deze maatregel is genomen in overleg met de VDMA Robotics + Automation Associatie als conceptuele sponsor en in verantwoordelijkheid voor de gezondheid van exposanten en bezoekers. Automatica 2020 zal nu plaatsvinden van 8 tot 11 december 2020. 

"Onder de gegeven omstandigheden zou de opening van de beurs medio juni niet te rechtvaardigen zijn tegenover onze klanten, met name vanuit medisch en economisch oogpunt", zegt Falk Senger, directeur van de Messe München en verantwoordelijk voor de Automatica. "We kijken er nu naar uit om in december een succesvolle Automatica 2020 te organiseren.” 

De beslissing om het evenement uit te stellen werd genomen door de Messe München in nauw overleg met VDMA Robotics + Automation als conceptuele sponsor en rekening houdend met de feedback van vele exposanten. Patrick Schwarzkopf, Managing Director van VDMA Robotics + Automation, licht toe: "Als conceptuele sponsor ondersteunt VDMA Robotics + Automation het uitstel van Automatica 2020. Op basis van de huidige situatie zijn wij van mening dat de mogelijkheid voor exposanten en bezoekers om deel te nemen aan het evenement steeds kleiner wordt. De reismogelijkheden zijn op dit moment zeer beperkt en verdere ontwikkelingen zijn niet te voorspellen. Deze factoren brengen de mogelijkheid om de beurs in juni te houden fundamenteel in gevaar. Tegelijkertijd is het belang van Automatica als 's werelds toonaangevende beurs voor intelligente automatisering en robotica zo groot dat we dit risico niet willen nemen." 

Wilfried Eberhardt, Voorzitter van de Adviesraad voor Automatica en Chief Marketing Officer van KUKA AG, voegt hieraan toe: "Het uitstel van Automatica naar het einde van het jaar is de juiste beslissing gezien de huidige situatie. In december zal de beurs fungeren als een belangrijke katalysator voor een succesvolle post-crisis periode en zal de industrie helpen om sterker uit de huidige uitzonderlijke situatie te komen."