Intelligente sensoren sturen robots en machines

In "Industry 4.0"-fabrieken stuwt het strategische gebruik van AI, edge computing en embedded vision de productiviteit. In netwerksystemen kunnen camera's ook de trigger worden voor volgende processen. Klinkt dat als de toekomst? IDS laat zien dat dit vandaag al realiteit is.

In "Industrie 4.0"-fabrieken zorgt het strategische gebruik van kunstmatige intelligentie, edge computing en embedded vision voor de grootst mogelijke flexibiliteit en productiviteit. Geautomatiseerde vision-systemen voeren taken betrouwbaar uit zonder concentratieverlies, wat processen versnelt en fouten tot een minimum beperkt. Met behulp van geïntegreerde gegevensverwerking en uitgerust met industriële interfaces zoals OPC UA, kunnen ze ook de drijvende kracht worden voor vervolgprocessen in verbonden systemen. Klinkt dat als de toekomst? Met AI-camera-oplossingen zoals IDS NXT ocean is dit vandaag al realiteit. Ontdek hoe slimme vision-sensoren machines sturen in moderne fabrieksautomatisering.

Bij kwaliteitscontrole kunnen op AI gebaseerde camera's betrouwbaar zelfs de kleinste defecten opsporen nadat zij zijn getraind op "goede" en "slechte" monsterbeelden. Om ervoor te zorgen dat alleen foutloze producten de productielijn verlaten, identificeren ze defecten die voor het menselijk oog moeilijk te detecteren zijn. Uitgerust met een OPC UA-interface kunnen ze ook rechtstreeks taken en resultaten uitwisselen met machines en controllers. De toepassingsmogelijkheden op basis van dergelijke camera's zijn bijna onbeperkt.

IDS NXT ocean (www.ids-nxt.com) is een bijzonder gebruiksvriendelijke end-to-end oplossing waarmee gebruikers op AI gebaseerde beeldverwerkingstoepassingen kunnen creëren - zelfs met weinig voorkennis. Met behulp van vision-apps kan flexibel worden bepaald welke taak het embedded vision-systeem moet oplossen; van eenvoudig barcode-lezen tot complexe AI-gebaseerde objectdetectie. Dankzij de compacte industriële behuizing en interfaces zoals OPC UA kunnen de intelligente IDS NXT-camera's eenvoudig in de fabrieksautomatisering worden geïntegreerd. De beeldverwerking vindt direct op de camera plaats en kan vervolgens als resultaat worden doorgestuurd, bijvoorbeeld naar een machinebesturingssysteem.

Meer informatie vindt u op de IDS-website: www.ids-imaging.com/ensenso